Szexuálpszichologia fórum | Poliamoria | Hány erotikus partnerrel lehet egyidejű, tartós szerelmi viszonyunk, s mitől függ ez?
Guest
Avatar
Hozzászólások: 10


06.Jan.18 11:50pm
Elsősorban a tagok pszichoszexuális érettségétől függ. A pszichoszexuális érettség egyik attribútuma, a féltékenység hiánya. Ámbátor szabadna megjegyeznem, az empátiának, altruizmusnak, diszkréciónak, biztonságnak, fejlett orgazmuskészségnek a nőknél, igenis helye van. Mindezek fontos pszichés megnyilvánulási formái az érett személyiségnek. A női orgazmus csínjának-bínjának ismerete szintén elengedhetetlen a többes szerelem manifesztálódásához. Előnye a poliamóriának az örömök megsokszorozódása. Hátránya, hogy a féltékenyéget is fölerősíti. Nem mindenki alkalmas rá. A poliamória az a kapcsolati forma, ami komoly kihívást jelent az abban résztvevőknek. A felmerülő élethelyzetek megoldására csak érett személyiségek képesek. Csak olyan párkapcsolat alkalmas rá, amelyben teljes a bizalom. Ugyanakkor elmélyítheti, gazdagíthatja akár a házasságot is. A legideálisabb, amikor két vagy több házaspár áll össze, akik már régóta ismerik egymást és a barátságukat kiterjesztik a szexuális életre is. Csak a legszigorúbb erkölcsi alapon, hűséggel működhet sikeresen. Félrelépésnek, megcsalásnak helye nincs. Áldás!
Guest
Avatar
Hozzászólások: 10


07.Jan.18 9:51pm
A partnerek pszichoszexuális érettségétől függ. Ebből következik, hogy 2-4 partner már jónak mondható, amennyiben érett módon, a teljességet megközelítően szeretnénk megfelelni egymás elvárásainak, a lehető legmagasabb színvonalon, egymás igényeire tekintettel, kölcsönösségi alapon.
Guest
Avatar
Hozzászólások: 10


09.Jan.18 9:51pm
ez
Guest
Avatar
Hozzászólások: 10


09.Jan.18 9:58pm
Guest
Avatar
Hozzászólások: 10


09.Jan.18 10:01pm
[írd ide]