Vilmos
()
Felület: tpf
Nyelv: hung
Hozzászólások: 5


05.Feb.18 10:55am
A sokszerelműség lehetőségét vallók kis csoportjával szemben a többség csak az egymás utáni szerelmeket tartja reális lehetőségnek.
A sok partner iránti, tartós szerelmi kapcsolat szinte leküzdhetetlen
akadályokba ütközik.
Guest
Hozzászólások: 16


05.Feb.18 10:56am
Elsősorban a tagok pszichoszexuális érettségétől függ. A pszichoszexuális érettség egyik attribútuma, a féltékenység hiánya. Ámbátor szabadna megjegyeznem, az empátiának, altruizmusnak, diszkréciónak, biztonságnak, fejlett orgazmuskészségnek a nőknél, igenis helye van. Mindezek fontos pszichés megnyilvánulási formái az érett személyiségnek. A női orgazmus csínjának-bínjának ismerete szintén elengedhetetlen a többes szerelem manifesztálódásához. Előnye a poliamóriának az örömök megsokszorozódása. Hátránya, hogy a féltékenyéget is fölerősíti. Nem mindenki alkalmas rá. A poliamória az a kapcsolati forma, ami komoly kihívást jelent az abban résztvevőknek. A felmerülő élethelyzetek megoldására csak érett személyiségek képesek. Csak olyan párkapcsolat alkalmas rá, amelyben teljes a bizalom. Ugyanakkor elmélyítheti, gazdagíthatja akár a házasságot is. A legideálisabb, amikor két vagy több házaspár áll össze, akik már régóta ismerik egymást és a barátságukat kiterjesztik a szexuális életre is. Csak a legszigorúbb erkölcsi alapon, hűséggel működhet sikeresen. Félrelépésnek, megcsalásnak helye nincs. Áldás!
Guest
Hozzászólások: 16


05.Feb.18 11:14am
Az "ódivatú" monogám felfogás szerint igazából megoldhatatlannak érzem több partnerrel kialakítható szerelmi kapcsolatot az eddigi tapasztalataim alapján, ugyanis már párkapcsolati gondolatkísérlet szintjén is csak a teljes elutasításba ütköztem. Hosszú idő alatt természetesen átalakulhat a jelenlegi felfogás, bár ezzel egyidejűleg törvénybe kellene iktatni a többnejűséget is, mely majdnem analóg a poliamoriával.
Guest
Hozzászólások: 16


05.Feb.18 5:13pm
[írd ide]